"Érezze jól magát a bőrében."

Rólunk
Kedves Vendégem!
 
 
 
Beköszönt natúrkozmetikumok kora!
 
 
natúr kozmetikum.jpg
Kerekes Gabriella
kozmetikus mester
     
       "Több és több ember keresi, kutatja napról-napra, hogyan éljen barátságban a természettel, miképpen közelítsen a fenntartható jövőhöz, hogyan védje környezetét, ám legfőképpen hogyan élhessen szebb és teljesebb életet."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mi az oka annak, hogy valaki a natúr kozmetikumok felé fordul? 
 
A természet szépsége, sokoldalúsága, gyógyító ereje mindig magával ragadott. A mi családunkat is elérte:az allergia, a pszoriázis, a különböző bőrbetegségek, nem is beszélve a rettegett rákról. Emiatt sem használunk vegyszerrel teli készítményeket, így már tünetmentesek vagyunk!
 
 
 
►Azt mondják étkezzünk egészségesen.
►Azt mondják sportoljunk, hogy egészségesek legyünk.
Azt mondom éljünk a natúr kozmetikumok adta előnyökkel  is!
 
 
  
De a natúrkozmetikunok sokszor kellemetlen szagúak, kényelmetlenek és drágák, nem?  
 
 
Nem, egyáltalán nem kell annak lenniük! A natúr termékek igen is lehetnek, szépek, jók, telis-tele jótékony hatóanyagokkal és igenis versenyre tudnak kelni az vegyipar kozmetikai termékeivel!
 
 
A natúrkozmetikumok használatával Te és egész családod is hozzáférhet a természet kincsestárához!
 
 
     
Ezért döntöttem a natúrkozmetikumok népszerűsítése és készítése mellett, saját és tradicionális receptek alapján. Olyan termékek találhatóak meg a Brilla Manufaktúra kínálatában melyek: hatóanyagban gazdagok, kellemes illatukat a natúr illóolajoktól kapják és formájukban alkalmazkodnak a modern kozmetikához.
 
„az ellenőrizetlen körülmények között készült natúrkozmetikai termékekkel az ember a bőrét viszi a vásárra”
 
Sokan belevágnak szakmai tudás, engedélyek nélkül. Ellenőrizetlen körülmények között előállított pl. natúrnak mondott szappanok gyártásába. Nagy hibának tartom ezt, mert az ellenőrizetlen körülmények között készült termékekkel az ember a „bőrét viszi a vásárra” - szó szerint. Jobb esetben „csak nem használ”, viszont rontja a megítélését a natúr készítményeknek a vásárló visszatér a vegyszerekkel teli kozmetikumokhoz, ami sem számára, sem környezetének nem használ (nem lebomló kémiai vegyszerek, amik a földet, vizet is szennyezik).
 
 
Talán segíthetek, hogy kicsit több ember:            
 
"Érezze jól magát a bőrében!" :-)
 
 

 
Társadalmi felelősségvállalás
 
Több mint öt éve a Dunaharaszti Környezetbarátok Egyesületének elnöke vagyok ahol havi rendszerességgel tevőlegesen is aktívan dolgozom a környezetvédelméért és az emberekért.
 
Rengeteg feladat vár arra, aki csatlakozik az egyesületünkhöz, tagjai már nem csak Dunaharasztin, hanem az ország többi részében is kiveszik a részüket a munkából. 
 
Az én feladatom az egyesületben tagjainak koordinálása  (a hivatalos papírmunka melett) hogy  újabbnál, újabb ötletek születhessenek a gyerekek környezettudatos nevelése érdekében. Értem itt a kis ovisokat, iskolásokat és középiskolásokat.
 
"Azt gondolom, már gyermekkorban el kell kezdeni ezt a környezettudatos nevelést, hogy igazán tudatos felnőttekké váljanak, hiszen a jövőnk az Ő kezükben van."
 
 

 
Önéletrajz röviden
 
Kozmetikusként végeztem, majd mesterlevelet szereztem és Zuglóban, abban az időben az egyik legfelkapottabb üzletben dolgoztam és versenyeken indultam szép eredményekkel. Azonban a gyermekek nagyot tudnak csavarni a nők életpályáján, velem sem történt ez másképp.
 
Ebben a szakmában az ember nem tud megfelelni az anyai kötelességének és a szakmai kihívásoknak maradéktalanul. A munka oroszlánrésze a délutánokra vagy esetékre, a versenyek pedig hét végére esnek, így döntenem kellett család vagy szakma. Én a család mellett döntöttem és jól döntöttem!
 
„Mindenki kíváncsi miért is dönt úgy valaki, hogy megelégelve a parfümillatú, óriás habokban való tisztálkodást és helyette natúrkozmetikumokat kezd el készíteni.”
     
Amíg a gyerekek felcseperedtek hosszú évekig voltam társa a férjemnek egy családi vállalkozásban, ahol az értékesítési vezető státuszt töltöttem be (időközben műszaki végzettséget is szerezve). Munkámat úgy tudtam beosztani, hogy a fiúknak, amikor szüksége volt rám mindent eldobva anya lehettem. Fájó szívvel gondoltam arra a gyönyörű és nőies szakmára, amit a családomért otthagytam (egy időre), amit nem bánok, mert a fiúk mindennél fontosabbak voltak és azok a mai napig a számomra! Viszont nagyon vágytam már arra, hogy visszakerülhessek a szakmámba - saját utamat járva – ám már nem klasszikus kozmetikusként!
 
Fiaim felnőttek és átvették  helyemet a családi vállalkozásunkban, így a fiúk ( Férjem, András és Zoltán ) támogatásával megvalósíthatom álmom. Sőt! Támogatásuk nem merült ki a „Csináld Anya ahogy gondolod!” címszónál, hanem mára a társaim lettek. Visszatértem imádott szakmámhoz - csak kicsit másként!
 
 
 
      
 
 
 

Vásárlóink írták:

"A Jázmin izzadásgátló krémdezodorral elégedett vagyok. Több natúr izzadásgátlót kipróbáltam már, ezeknek igen alacsony volt a hatásfoka. Ezzel szemben a Brilla krémdezodor hatékonynak bizonyult, csak komolyabb stresszhelyzet (pl. fontos üzleti tárgyalás) előtt kell újra felvinnem."
Dia, Nyergesújfalu
"Az argán gold arckrémet reggelente szoktam felkenni. Nagyon kis könnyed, tápláló krém. Szintúgy vízhiányos bőröm volt, mint Stefinek, de ez a csoda segített a helyreállításban."
Henrietta, Tatabánya