"Érezze jól magát a bőrében."

Vajon milyen káros anyagok vannak a dezodorodban?
2017-03-16 18:03:50
Nőként az egyik reggeli rutinunk közé tartozik a dezodor használat. Csak belépünk a drogériába, és az aktuális reklámok, design és az illatok alapján vásárolunk egyet. Ugye te is így vagy vele?

Te hogyan választod ki a deód?

Annyira beépült a tudatunkba a használatuk, hogy túl sok energiát nem fektetünk a dezodorok összetevőjének ellenőrzésére. Szerencsére itthon is egyre elterjedtebb lett, az úgynevezett tudatos vásárlás, ami arra buzdítja az embereket, hogy igen is nézzenek utána, mit is rejt egy kozmetikum.
 

Éget, csíp, irritál, kipirosodik  a bőröd a dezodorodtól?

Valószínűleg az egyik káros összetevőre te is érzékeny vagy. Ne vedd félvállról a jelzéseket! A dezodorok olyan szervezetre veszélyes anyagokat tartalmaznak, mint a parabének, formaldehid, PPG-származékok, ftalátok, mesterségesen előállított illatanyagok és végül a legrosszabbak az alumínium-sók. Te tudtad? A parabének használatát egy kutatás sem támasztotta alá, hogy biztonságos lenne, mégis engedélyezik a használatukat a legtöbb kozmetikumban. 


Alumíniumot tartalmazó dezodorokkal összefüggésbe hoztak pár betegséget, mint:

  • Mellrák
  • Alzheimer-kór
  • Vese problémák


Vigyázz a „természetes dezodorokkal”! 

A marketing cégek felfigyeltek az új „tudatos vásárlás” trendre, ezért igyekeznek kihasználni ezt a hullámot egy jól hangzó felirattal: „alumíniummentes”. Ha jobban megvizsgáljuk ezeket a terméket, bizony sokszor rájöhetünk, hogy át szeretnének verni minket, hiszen az összetevőlista gyakran még rosszabb is, mint az alumíniumot tartalmazó dezodorok esetében. Ezekben a termékekben ugyanis az alumínium egy más formájában van jelen a termékben, amit bizony csak nagyon szemfüles vásárlók vesznek észre. Többnyire ezek a dezodorok alumínium-kálium-szulfátot, azaz timsót tartalmaznak. 
 
dezodorok alumíniummentes natúr krém deó természetes dezodor
Tudtad? Egy izzadásgátlóban nagyjából 20-25% alumínium só található,
amiből rengeteg fel is szívódik a szervezetbe egy életen át tartó használat során!
 

Vigyázunk Rád!

Ha nem szeretnéd, hogy az előbb felsorolt káros összetevők felszívódjanak a bőrödbe, használj inkább természetes krémdezodorokat! A Brillának fontos a Te egészséged, ezért megalkottunk Neked 3 vaj alapú natúr dezodort, ami garantáltan vegyszermentes! Annak ellenére, hogy a dezodoraink nem tartalmaznak kemikáliákat, hosszan tartó frissességet nyújtanak a nap folyamán. A csomagolása praktikus, így bátran bedobhatod a táskádba is. 
 

Kerekes Gabriella
Brilla Natúrkozmetikumok
 

Vásárlóink írták:

"A Jázmin izzadásgátló krémdezodorral elégedett vagyok. Több natúr izzadásgátlót kipróbáltam már, ezeknek igen alacsony volt a hatásfoka. Ezzel szemben a Brilla krémdezodor hatékonynak bizonyult, csak komolyabb stresszhelyzet (pl. fontos üzleti tárgyalás) előtt kell újra felvinnem."
Dia, Nyergesújfalu
"Gyors, segitőkész, udvarias kiszolgálás! Szuper jó termékek! Mindenkinek csak ajánlani tudom!"
Éva