"Érezze jól magát a bőrében."

Tépem, húzom, vágom és még is nő! De, nem mindegy melyik irányba!
2018-01-16 20:35:06
Korunk szépségideája a szinte teljes szőrtelenség. Tépjük, vágjuk, húzzuk, de, minden hiábavalónak tűnik.  Beavatkozva a természet rendjébe, Mi magunk tereljük rossz irányba?

A szőrbenövés mindennapos problémái

Férfiaknál a leginkább szembeötlő a probléma, hiszen a mindennapos borotválkozást az arcon Ők végzik. Nők esetében kicsit könnyebb takargatni, hiszen inkább a lábon, intim területeken végzik a „szőrirtást” de semmivel sem fájdalommentesebb a probléma.
 

Az angol elnevezés -  rasor bump – szerintem találó, hiszen kilátott már angol urat ápolatlanul?

A borotválkozási dudor (rasor bump) lehet apróbb, sűrű és lehet nagyobb is, de megjelenése cseppet sem fájdalom- és problémamentes.
 

A szőrbenövés okai

A probléma kialakulásának alapját a mindennapos borotválkozás során, annak higiéniája, borotva élessége adja. Tudni kell, hogy a férfiak bőre általában zsíros típusú, ami párosulhat ugyan felszíni vízhiánnyal. Pórusaik tágabbak, a bőrfelszínük egyenetlenebb. A pórusok a szőrszálak és a faggyúmirigyek kivezető nyílásai is egyben. A faggyúmirigyek a szőrszálakat faggyúval fedik be a növekedés közben. A mindennapos borotválkozásnál a levágott szőrszálak nem tudják elvezetni a faggyút. Az egyenetlen bőrfelszínen a hámsejtek cserélődése a bőrfelszínen összegyűlt szennyeződéssel együtt eltömik a pórusokat a faggyúval együtt. A szőrszál a folyamatos növekedése során „eltéved” és nem találja a kivezető utat a bőrfelszínre. A borotválkozás során szerzett „mikro” sérülések szabad utat engednek a kórokozóknak. Ezt a folyamatot tetézi bőrfelszínén található baktériumok, kórokozók sokasága, ami a sérüléseken át mélyebb rétegbe jutnak és így kész is egy alapos gyulladás. Avagy szakáll mérgezés.
 
szőrbenövés kezelése szőrbenövés okai szőrbenövés intim helyen
 
Nálunk, NŐKNÉL leginkább az intim területekre jellemező az „egy nagy dudoros” gyulladás, benőtt szőrszál.  Az intim terület a leginkább fájdalmas a szőrtelenítés során, így itt a borotválást részesítjük előnybe. Ez a terület sem mentes a kórokozóktól, fokozott a faggyúmirigy működés, érzékeny a bőr és a szabad szellőzéstől leginkább elzárt ez a területe a testünknek.
 

Megoldások a borotválkozási problémákra - szőrbenövés kezelése

  1. Az adott terület tisztántartása antioxidánsokat, gyulladáscsökkentőt tartalmazó tisztítókkal.
  2. Rendszeres bőrradírozás, az elhalt hámsejtek eltávolítása heti legalább 2X, és csak is mechanikai peelingekkel – radírokkal, bőrradírozó szappanokkal.
  3. Rendszeres testápoló, arckrém használata elengedhetetlen.
  4. Ha mégis benőtt a bőrfelszín alá a szőrszál, azt a megfelelő higiénia mellett kell eltávolítani csipesszel.
  5. Borotválkozás során akár a nőknél, akár a férfiaknál a higiénia maradéktalan betartása és az éles pengéjű borotva használata megelőzheti a problémát.
 
Kerekes Gabriella
Brilla Natúrkozmetikumok
 

Vásárlóink írták:

"A Jázmin izzadásgátló krémdezodorral elégedett vagyok. Több natúr izzadásgátlót kipróbáltam már, ezeknek igen alacsony volt a hatásfoka. Ezzel szemben a Brilla krémdezodor hatékonynak bizonyult, csak komolyabb stresszhelyzet (pl. fontos üzleti tárgyalás) előtt kell újra felvinnem."
Dia, Nyergesújfalu
"Gyors, segitőkész, udvarias kiszolgálás! Szuper jó termékek! Mindenkinek csak ajánlani tudom!"
Éva