"Érezze jól magát a bőrében."

Rólunk
Kedves Vendégem!
 
 
 
Beköszönt natúrkozmetikumok kora!
 
 
natúr kozmetikum.jpg
Kerekes Gabriella
kozmetikus mester
     
       "Több és több ember keresi, kutatja napról-napra, hogyan éljen barátságban a természettel, miképpen közelítsen a fenntartható jövőhöz, hogyan védje környezetét, ám legfőképpen hogyan élhessen szebb és teljesebb életet."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mi az oka annak, hogy valaki a natúr kozmetikumok felé fordul? 
 
A természet szépsége, sokoldalúsága, gyógyító ereje mindig magával ragadott. A mi családunkat is elérte:az allergia, a pszoriázis, a különböző bőrbetegségek, nem is beszélve a rettegett rákról. Emiatt sem használunk vegyszerrel teli készítményeket, így már tünetmentesek vagyunk!
 
 
 
►Azt mondják étkezzünk egészségesen.
►Azt mondják sportoljunk, hogy egészségesek legyünk.
Azt mondom éljünk a natúr kozmetikumok adta előnyökkel  is!
 
 
  
De a natúrkozmetikunok sokszor kellemetlen szagúak, kényelmetlenek és drágák, nem?  
 
 
Nem, egyáltalán nem kell annak lenniük! A natúr termékek igen is lehetnek, szépek, jók, telis-tele jótékony hatóanyagokkal és igenis versenyre tudnak kelni az vegyipar kozmetikai termékeivel!
 
 
A natúrkozmetikumok használatával Te és egész családod is hozzáférhet a természet kincsestárához!
 
 
     
Ezért döntöttem a natúrkozmetikumok népszerűsítése és készítése mellett, saját és tradicionális receptek alapján. Olyan termékek találhatóak meg a Brilla Manufaktúra kínálatában melyek: hatóanyagban gazdagok, kellemes illatukat a natúr illóolajoktól kapják és formájukban alkalmazkodnak a modern kozmetikához.
 
„az ellenőrizetlen körülmények között készült natúrkozmetikai termékekkel az ember a bőrét viszi a vásárra”
 
Sokan belevágnak szakmai tudás, engedélyek nélkül. Ellenőrizetlen körülmények között előállított pl. natúrnak mondott szappanok gyártásába. Nagy hibának tartom ezt, mert az ellenőrizetlen körülmények között készült termékekkel az ember a „bőrét viszi a vásárra” - szó szerint. Jobb esetben „csak nem használ”, viszont rontja a megítélését a natúr készítményeknek a vásárló visszatér a vegyszerekkel teli kozmetikumokhoz, ami sem számára, sem környezetének nem használ (nem lebomló kémiai vegyszerek, amik a földet, vizet is szennyezik).
 
 
Talán segíthetek, hogy kicsit több ember:            
 
"Érezze jól magát a bőrében!" :-)
 
 

 
Társadalmi felelősségvállalás
 
Több mint öt éve a Dunaharaszti Környezetbarátok Egyesületének elnöke vagyok ahol havi rendszerességgel tevőlegesen is aktívan dolgozom a környezetvédelméért és az emberekért.
 
Rengeteg feladat vár arra, aki csatlakozik az egyesületünkhöz, tagjai már nem csak Dunaharasztin, hanem az ország többi részében is kiveszik a részüket a munkából. 
 
Az én feladatom az egyesületben tagjainak koordinálása  (a hivatalos papírmunka melett) hogy  újabbnál, újabb ötletek születhessenek a gyerekek környezettudatos nevelése érdekében. Értem itt a kis ovisokat, iskolásokat és középiskolásokat.
 
"Azt gondolom, már gyermekkorban el kell kezdeni ezt a környezettudatos nevelést, hogy igazán tudatos felnőttekké váljanak, hiszen a jövőnk az Ő kezükben van."
 
 

 
Önéletrajz röviden
 
Kozmetikusként végeztem, majd mesterlevelet szereztem és Zuglóban, abban az időben az egyik legfelkapottabb üzletben dolgoztam és versenyeken indultam szép eredményekkel. Azonban a gyermekek nagyot tudnak csavarni a nők életpályáján, velem sem történt ez másképp.
 
Ebben a szakmában az ember nem tud megfelelni az anyai kötelességének és a szakmai kihívásoknak maradéktalanul. A munka oroszlánrésze a délutánokra vagy esetékre, a versenyek pedig hét végére esnek, így döntenem kellett család vagy szakma. Én a család mellett döntöttem és jól döntöttem!
 
„Mindenki kíváncsi miért is dönt úgy valaki, hogy megelégelve a parfümillatú, óriás habokban való tisztálkodást és helyette natúrkozmetikumokat kezd el készíteni.”
     
Amíg a gyerekek felcseperedtek hosszú évekig voltam társa a férjemnek egy családi vállalkozásban, ahol az értékesítési vezető státuszt töltöttem be (időközben műszaki végzettséget is szerezve). Munkámat úgy tudtam beosztani, hogy a fiúknak, amikor szüksége volt rám mindent eldobva anya lehettem. Fájó szívvel gondoltam arra a gyönyörű és nőies szakmára, amit a családomért otthagytam (egy időre), amit nem bánok, mert a fiúk mindennél fontosabbak voltak és azok a mai napig a számomra! Viszont nagyon vágytam már arra, hogy visszakerülhessek a szakmámba - saját utamat járva – ám már nem klasszikus kozmetikusként!
 
Fiaim felnőttek és átvették  helyemet a családi vállalkozásunkban, így a fiúk ( Férjem, András és Zoltán ) támogatásával megvalósíthatom álmom. Sőt! Támogatásuk nem merült ki a „Csináld Anya ahogy gondolod!” címszónál, hanem mára a társaim lettek. Visszatértem imádott szakmámhoz - csak kicsit másként!
 
 
 
      
 
 
 

Vásárlóink írták:

"A Jázmin izzadásgátló krémdezodorral elégedett vagyok. Több natúr izzadásgátlót kipróbáltam már, ezeknek igen alacsony volt a hatásfoka. Ezzel szemben a Brilla krémdezodor hatékonynak bizonyult, csak komolyabb stresszhelyzet (pl. fontos üzleti tárgyalás) előtt kell újra felvinnem."
Dia, Nyergesújfalu
"Gyors, segitőkész, udvarias kiszolgálás! Szuper jó termékek! Mindenkinek csak ajánlani tudom!"
Éva