"Érezze jól magát a bőrében."

ÖSSZEFÜGGÉS a kollagén és a ráncok között
2019-07-28 16:48:00
Mi az összefüggés a kollagén és a ráncok között? 
 
 
 
 
 

 
 
Évekkel, de akár évtizedekkel kitolható az öregedés folyamata
 
Az emberi bőrt 75%-ban kollagén alkotja, ami az idő múlásával, a környezeti hatásokkal, a rossz táplálkozással, a dohányzással és a szeszes italok rendszeres fogyasztásival ideje korán csökken -  ráncos lesz!
Az életkor előrehaladásával csökken a természetes kollagén szint a bőrünkben és az egész szervezetünkben.  Egyszer csak azt vesszük észre, hogy 30 éves korunk körül megjelennek az apróbb szarkalábak a szemkönyékén. A bőr elveszti rugalmasságát, fénytelenné válik (a bőr fényessége nem egyenlő a zsíros bőrrel), a haj szerkezet meggyengül, veszít volumenéből és már nem nélkülözheted a csillogó hatás végett a hajbalzsamok használatát a fénytelen hajadra.
 
Árulkodó bőr

Bőröd állapota sokat elárul rólad, színe, ragyogása, feszessége – amit valljuk be Hölgyeim, szeretnénk nagyon sokáig megőrizni.
Tenni kell érte, hiszen a kollagén megfelelő szinten tartása feszesíti a bőrt ezáltal a megfelelő alátámasztást is biztosítja számára – telt, egyenletes bőrfelszín – évekkel, de akár évtizedekkel kitolható az öregedés folyamata.
 
Nem csak genetika

Genetikailag kódolva vagyunk, így a bőr állapota az öregedési folyamatok is. De vannak más külső tényezők, amik hatására életkorunk többet is mutathat mint a valóságos éveink száma.
 
 

 
 
  Az vagy amit megeszel!
 
 
 
 
Életmódodtól is jelentősen függ a kollagén szint

„Az vagy amit megeszel”, itt is érvényesül, hiszen a jelentős mértékben a gondosan megtervezett táplálkozás is, segíti a bőröd fiatalos formáját.
Környezeti hatások, cigaretta, szeszesitalok, napozás (fényvédelem nélküli és a mértéktelen is) a bőröd eredi állapotát képes láthatóan előre haladott állapotba hozni– öreges kinézet – és innen nehéz újra strukturálni!
A kollagén rostokból áll, ami idővel szétesik, a bőr megereszkedik, petyhüdtté válik, azonnal el kezd öregedni. A belső, de  akár a külső sérülések regenerálódási, gyógyulási folyamatának ideje jelentősen megnő. 
 
 

 

 
 
 
 

Tudtad?

Bőröd 3 egymással összefüggő rétegből áll
1 felhám (epidermisz)
Feladata : a bőr legfelső védő rétegének fenntartása és a pusztuló szaruréteg folyamatos megújítása, első védelmi vonal a külső behatásokkal szemben.
2 irha (dermisz), a kollgén és elasztin biztosítja a rugalmaságát!
Feladata: a bőr rugalmasságának és tartósságának biztosítása, 90% -át kollagén alkotja!
3 bőr allati kötőszövet - bőralja (hypodermis, subcutis)
Feladata: az energiaraktározás, hőszigetelés és a nagyobb fizikai hatások tompítása.
( wikipédia itt többet is megtudhatsz, ha érdekel)
 
Figyelmeztető első jelek

Az öregedés első jelei már 30 éves kor körül jelentkeznek. A bőr veszít rugalmasságából, megjelennek az első apró, finom ráncocskák.
40 éve kor környékén már az anyagcsere folyamatok lelassulnak, a bőr vékonyodni kezd, zsír-, és vízhiányt mutat- dehidratált lesz.
A fiatalos bőr megőrzésében a kollagén mellett fontos az E-, és C- vitamin nagyobb mennyiségű bevitele a táplálkozással és ezzel egyidőben az alaklmazott kozmetikumokkal is. ( pl. C- vitamin zsírban oldott formátumban is rendelkezésre áll –  a Luxus tusfürdőinkben is)
 
https://www.brillakft.hu/natur-tusfurdo_29/luxus-tusfurdo-argan-olajjal-rozsa_281
Luxus, kényeztető TUSFÜRDŐ olaj ​a Rózsa illatának nőiességével. 
Száraz, érzékeny bőrre, argán olajból és hozzáadott C-vitaminnal, magas E-vitamintartalommal
 
Bőrproblémák amire megoldást jelenet a kollagén
 
- finom ráncok és azok elmélyülésének megakadályozása
- bőr kezelésére, struktúrájának növelésére
- fakó, száraz, fénytelen bőr megelőzése
- kicserepesedésig száraz bőr megszűntetésére
- viszkető, gyulladt, vörös foltos bőr kezelésére
- láthatóan hámló bőr állapotának javítására
- elszíneződések, barna foltok állapotának részben visszaállítása, a folyamat lassítása
- bőr elvékonyodása illetve helyenkénti megvastagodása, a folyamat visszafordítása
- akár apró zúzódásokból eredő foltok gyorsabb felszívódása
- seborreás bőr kezelése, a probléma jelentős javulása, esetenkénti megszűnése
- terhességi csíkok állandósulása, az állapot jelentős javulása
- cellulitisz – karon, combokon, mozgással kombinálva szinte teljes megszűnése
 
Tudtad?

A bőr sejtjei naponta cserélődnek fiatalkorban, ami 20 és 40 nap között van. Az öregedés folyamatával jelentősen csökken ez az idő intervallum, ezért is alakulhatnak ki a fenn felsorolt bőrproblémák. Ezeket befolyásolja a kollagén külsőleg bőrön át, illetve a belső sejtregerációt a megfelelő élelmiszerek illetve a természetes hatóanyagú étrendkiegészítők szedése.
A megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztás elősegíti a kollagén beépülését.
A kollagént a bőr szépségért felelős!
Az egészségesen szép bőr nem csupán külsődön változtat pozitívan, hanem funkcióját, mit az emberi test legnagyobb szerve (a szervezeted első védelmi vonala) is támogatja a legoptimálisabb működésben.
 

 
 
  Legyél szép és fiatalos:)
 
 
 
 

Vásárlóink írták:

"A Jázmin izzadásgátló krémdezodorral elégedett vagyok. Több natúr izzadásgátlót kipróbáltam már, ezeknek igen alacsony volt a hatásfoka. Ezzel szemben a Brilla krémdezodor hatékonynak bizonyult, csak komolyabb stresszhelyzet (pl. fontos üzleti tárgyalás) előtt kell újra felvinnem."
Dia, Nyergesújfalu
"Gyors, segitőkész, udvarias kiszolgálás! Szuper jó termékek! Mindenkinek csak ajánlani tudom!"
Éva