"Érezze jól magát a bőrében."

Napozás 2. rész -Használhatsz természetes vajakat, megmutatom hogyan
2016-08-07 21:55:21
Te is hallottál már arról, hogy kakaó vajjal és shea vajjal is lehet napozni. Mennyire biztonságos? Milyen jótékony hatása van a bőrödre?

Használj természetes vajakat!

Napozáshoz tökéletes választás a 100%-os tisztaságú kakaóvaj vagy Shea vaj. Bőrápoló hatásukkal puhítják, regenerálják és körülbelül 5 SPF értékükkel kis mértékben kiszűrik a káros UVB sugarakat. Ellenben az UVA sugarakat nem, ezért ezt kizárólag délután 4-5 óra után használd. A bioboltokban kapható élelmiszer minőségű kakaóvajat melegítsd fel a konyhában, vagy tedd ki a napra, majd teljesen olvadt állapotban vékonyan oszlasd el a testeden. Ettől a bőröd selymes és csokoládé illatú lesz, amit a párod is biztos rögtön észrevesz majd.
 
természetes vaj napozás spf szolárium egészséges barna bőr
 

Mi az az SPF érték?

A napozó termékeken fel kell tüntetni az SPF értékét (Sun Protection Factor), ami nap UVB sugarainak szűrt mértékét mutatja meg. A szám azt mutatja meg, mennyivel hosszabb időt tölthetsz a napon az adott termék használata mellett, anélkül, hogy leégnél. Pl. aki 5 perc alatt ég le, akkor egy 20-as faktorú napvédővel 100 percet tölthet a napon anélkül, hogy leégne. A bőrgyógyász szakemberek ma már mindenkinek legalább 15 SPF számú napvédő használatát javasolják.
 

Tévhitek? A tavasszal megalapozott bőrszín segít?

A tavaszi lágy napsugarak feltöltenek, energiát adnak. Sokáig abban a hiszemben napoztunk, hogy az előkészíti a bőrünket a nyári tűző napsugaraknak és így sokkal ellenállóbb a bőr, nem ég le. A ráadás, hogy a barnaságunk tovább fog tartani. A napsugarainak hatásai ( leégése) a bőrben összeadódnak, elraktározódnak. Káros hatásai a leégéseknek, pláne a hólyagos leégések ártalmai hónapok, sokszor hosszú évek után jelentkeznek. Pigmentfoltok alakulnak ki, amik sajnos tartósan megmaradnak. Ilyen lehet a parfüm használata során kialakult fototoxikus bőrgyulladás, aminek helyén csúnya barna pigmentfoltok tarkítják majd a fül környéki bőrfelületet. 

 
Segít a szolárium a tartós nyári barnaság megőrzésében?

Természtesen segít, hiszen a mesterséges fénytől folyamatos lesz bőröd barnasága :) Azonban számolnunk kell a következőkkel:
  • tartós fény ( napfény, szolárium) hatására a bőr idő előtt öregszik,
  • a bőrünk tartós fény hatására védekezik, tele lesz barna pöttyel, folttal,
  • értágulatok jelennek meg,
  • a hámréteg megvastagodik, durva tapintású lesz,
  • különböző jó és rosszindulatú bőrnövekvények jelenhetnek meg.
 
Ezért ha sokáig szépek akarunk maradni,
akkor nem szabad bőrönket folyamatos erős napsütésnek kitenni.
 
Kerekes Gabriella
Brilla Natúrkozmetikumok
 
Még több hasznos cikk a blogomon>>>

Vásárlóink írták:

"A Jázmin izzadásgátló krémdezodorral elégedett vagyok. Több natúr izzadásgátlót kipróbáltam már, ezeknek igen alacsony volt a hatásfoka. Ezzel szemben a Brilla krémdezodor hatékonynak bizonyult, csak komolyabb stresszhelyzet (pl. fontos üzleti tárgyalás) előtt kell újra felvinnem."
Dia, Nyergesújfalu
"Gyors, segitőkész, udvarias kiszolgálás! Szuper jó termékek! Mindenkinek csak ajánlani tudom!"
Éva