"Érezze jól magát a bőrében."

Napozás 1. rész – Így segítheted a természetes barnulást
2016-07-29 20:29:19
Mit együnk és hogyan napozzunk, hogy bőrünk bronzos és egészséges legyen? Mire kell figyelned napozás előtt, közben és után. Ebből a cikksorozatból megtudhatod!

Titkos fegyver a kezedben - a bőröd bronzos ragyogása

Egészséges a napozás vagy sem, sokan nem törődnek e kérdéssel. Ha nyár, akkor a bőrünk azonnal legyen gyönyörű barna. A vásárra szó szerint a bőrünket visszük,  „pecsenye kacsa” lehet akár pár perc alatt!
 
Napozás szabályai, amit  a napozásról tudni kell
 

Akkor hogyan is napozzunk?

Hiszen a szervezetnek, a csontoknak is nagyszüksége van a nap sugarainak áldásos hatására.
Természet okos és véd, ezért is jelennek meg a pigmentfoltjaink, hiszen Ők az UVA sugárzás hatására jelennek meg. A bőrsejtjeinkre úgymond rátelepedve, mint egy esernyő védik azokat. Minél erősebb a sugárzás annál több képződik, amit ugye senki sem szeret a testén látni. Így járunk, ha rosszul megválasztott napozóval indulunk nyaralni. De, ne csak a napozódra figyelj, hiszen a táplálkozással is segíthetsz a bronzos barnaságod mielőbbi megszerzésében.
 

Barnulást kezd a táplálkozással!

Fogyassz sok színes gyümölcsöt és zöldséget, hiszen a bennük található antioxidáns hatású természetes pigmentek, a karotinoidok segítenek a gyors és egyenletes barnaság eléréséhez. Ha teheted, válassz mindig az idénynek megfelelő, friss, magyar árut, hiszen ezek vitamin és ásványi anyag tartalma garantáltan magasabb, mint a távoli országokból érkező, félig érett állapotban leszedett vagy régóta tartogatott társaiké.
A zöldségek közül a napozás szempontjából kiemelt fontosságú a sárgarépa, amely béta-karotin tartalmával segít a leégés elleni védelemben.
 

Így sokszorozhatod meg egészségesen a bőröd bronzos ragyogását

A magas karotin tartalmú élelmiszerek fogyasztása (lehetőleg nyersen vagy csak éppen hogy párolva) növelheti a bőröd ellenállását a nap sugaraival szemben (nem égsz le) és elősegíti a hőn áhított bronzos tartós szín kialakulást. Persze mindenkinek azért ismernie kell a saját bőrét, hiszen nem mindegy hogy egy igazán fehér porcelán bőrről (szőke, vöröses szőke haj és fehér, hiper érzékeny bőr vagy kisbaba bőr) beszélünk vagy már önmagában is kreolabb bőrről.
 
Kerekes Gabriella
Brilla Natúrkozmetikumok
 
Még több hasznos cikk a blogomon>>>
 
 

Vásárlóink írták:

"A Jázmin izzadásgátló krémdezodorral elégedett vagyok. Több natúr izzadásgátlót kipróbáltam már, ezeknek igen alacsony volt a hatásfoka. Ezzel szemben a Brilla krémdezodor hatékonynak bizonyult, csak komolyabb stresszhelyzet (pl. fontos üzleti tárgyalás) előtt kell újra felvinnem."
Dia, Nyergesújfalu
"Gyors, segitőkész, udvarias kiszolgálás! Szuper jó termékek! Mindenkinek csak ajánlani tudom!"
Éva