"Érezze jól magát a bőrében."

Mégis bunda a bunda?! – Tavaszi szőrtelenítési körkép
2018-04-18 20:13:22
Melyik szőrtelenítési módszert válasszam? Hogyan szőrtelenítsek otthon? Mennyire fáj? Hogyan működik? Mennyibe kerül?

SZAKÍTANI tudni kell! - 2018 divattrendje nem tűri a szőrszálakat!

A tavasz itt hagy minket, mint a pinyt! Egyik pillanatról a másikra átcsöppentünk télből a nyárba. Így bármily szomorú is szakítanunk kell a szexi harisnyákkal! Picit helyesbítek, hiszen az etikett szerint vannak olyan alkalmak és helyek ahol akárhogy is, de nélkülözhetetlen a harisnya. Ugyanitt a bundás láb sem éppen a kívánatos láttatni való. Itt érdemes megemlíteni a szexi újatlan pólókból kikandikáló, idén télen felnevelt hónalj kutyusokat is. Én is ismerem azt a trendet amikor a 100% természetesség jegyében bundákat növesztenek.  Viselőjük büszkén vállalva húzza ki magát szőrös lábbal, hónaljjal és nem kevésbé ősi szőrzettel ellátott intim területtel :)  Ezt mindenkinek a saját ízlésére hagynám, picit reménykedve, hogy a „szőrtelenek tábora” idén is azért nőni fog!
 
Több alternatíva között választhatunk a szőr eltávolítására, a lényeg hogy minél kényelmesebben, tartósabban megszabaduljunk saját kis szőreinktől.
 
végleges szőrtelenítés lézeres szőrtelenítés gyanta szőrtelenítő krém cukorgyanta
 

Naaaaaaaaaaaa, ne szőrözz! – melyik módszert válasszam?

Pengeéles borotva

A legősibb, leggyorsabb és egyben a legfájdalommentesebb eljárások egyike.

Tartogat ez a módszer is némi aprónak hitt kellemetlenséget, amit az elért eredmény gyorsasága és egyszerűsége felülír. Az egész test felületén végezhető: hónalj, intim területek és lábszáron. Ne feledkezzünk meg az arcról és hajas fejbőrről sem, ha már a borotválkozásnál tartunk. Az utóbbiak között felsorolt az arc szőrzetének borotválását Én csak a férfiak részére ajánlom, még ha egy sürgős helyzetben ez gyors megoldást hozna az hölgyek arcszőrzet okozta problémájára.
 
A siker kulcsa a borotválásnál a megfelelő előkészítés, a penge és a borotválkozást követő bőrtáplálás, bőrnyugtatás.
 
Azt ajánlom borotválkozás előtt nedvesítsd meg a bőrfelületet, majd a bőrt és a szőrszálakat is puhítsd fel. Ezt megteheted natúr szappannal, borotvahabbal, borotvazselével. Ha a tökéletességre törekszel, akkor az erősebb, sötétebb szőrszálakat sajnos szinte naponta, kétnaponta kell borotválni. Az eredmény egy azonnali bársonyosság. Az utólagos fertőtlenítés és hidratálás feltétlenül szükséges! Semmiképpen se hagyd ki!
 
Kinek köszönhetjük, hogy ma már otthon is könnyedén borotválkozhatunk?
King Camp Gillette kitalálta, hogy kicsi, olcsó pengével is lehet borotválkozni. Csak egy szép, precíz (és viszonlyag drága) szerkezetbe kell beletenni. 1901-ben már a szépen kidolgozott borotvákat olcsón árultak.  A borotválkozás minősége a „formatervezett” nyelek segítségével jelentősen javult, bár a penge az igazi ász a dologban.
Gillette cég a mai napig él és virul! Dióhéjban ennyit a Gillette-ről (további adatok itt: en.wikipedia.org/wiki/Global_Gillette).
 
 

Otthon elkészíthető szőrtelenítő krém – érdemes legalább egyszer megpróbálni :)

A gyorsaságnak és a fájdalommentes eljárásnak ez is egy alternatívája. Kozmetikus mivoltom, azonban tiltakozik ezen eljárás ellen, hiszen a szőrszálakat és a bőr felületét ugyan az a szaruréteg fedi és az eljárás lényege a szaruréteg kémiai bontása.  A végeredmény a szőrtelen felület, de kérlek gondold végig mit is kensz ilyenkor magadra? A vegyi anyagok felszívódnak és el is raktározódnak a szervezetben.
 
Recept otthon elkészthető szőrtelenítőre:
- 1 tojásfehérje
- 1 evőkanál kristálycukor
- kukoricaliszt, amennyit felvesz a massza, hogy krémesen kenhető legyen

Keverd össze az összetevőket egy tálkába és kend fel a szőrtelenítendő területre, pl. lábszárra. Száradás után úgy mint egy gyantát le tudod húzni.
Megjegyzés: nehezen jön le, de ha van időd és türelmed egyszer érdemes kipróbálni. Megtapasztalhatod, mennyire macerás volt ez a szépítő eljárás régen és hogy ehhez képest  most milyen egyszerű dolog! :)

 
Szőrtelenítő gyanta meleg illetve hideg eljárása

A meleg gyantázás a hagyományos, ám de nem épp a fájdalommentes eljárások egyike. Veszélye a túl meleg gyanta felvitele a bőrre, így akár komolyabb égési sérülést is okozhatsz magadnak! Ezt csak is kozmetikussal ajánlom elvégeztetni. Amiért ezt írom, nem csak az égési sérülés veszélye, hanem a technikája, lendülete, iránya, ahogyan a csíkot lehúzza nagyon fontos, hogy tartós legyen szőrtelenséged. Ha azt megfelelően végzik 4 – 6 hétig is megszabadulhatsz a szőrszálaktól és bőrgyulladás, szőrtüszőgyulladás sem fog jelentkezni. És nem is olyan fájdalmas :)
 

Cukorgyanta, hidegviasz, hideggyanta

Eljárás hatása viszonylag tartós, de a műveletet az eljárás közben többször kell ismételni. Nem épp fájdalommentes módszer. Aki ezt rendszeresen végezteti, annak már nem tűnik annyira fájdalmasnak a sokadik alkalom. Tartósnak bizonyul, 4-6 hétig biztos nem kell majd szőröznöd.


Epilátorok – otthoni használatra

Azt epilátorok tulajdonképpen szőrünket vágó, tépő készülékek összefoglaló neve.  A gyártók manapság  többféle különleges görgőt, hűsítő fejeket és hasonló aprócska trükköket gyömöszölnek a készülékekbe, hogy minél kisebb fájdalmat okozzanak.  Eredmény? Szőrösődési hajlandóságodtól függően kb. 3-6 nyugalmas hét a következő aktusig.
 

Tűs epilátorok, amit csak szakember kozmetikus, bőrgyógyász végezhet.

A lényeg, hogy a szőrtüszőbe egy tű segítségével enyhe áramot vezetnek. Az eljárás "kicsapja" a fehérjét, így megszüntetve a „ szőrhagymák” működését és a szőr növekedést. A módszer alkalmazásának sikere a szőrszálak 75 % -nak végleges megszüntetése.  Tartós, de nem fájdalommentes kezelés és ráadásul marad még 25% működő és folyton növő szőrszál.
 

Lézeres szőrtelenítés - a tuti tipp?

Ma leginkább biztosnak, viszonylag fájdalommentesnek és tartósnak mondott kezelés, ami sajnos nem kíméli a pénztárcánkat. Csak szakember végezheti és néhány ismétlés után tényleg tartós az eredmény. A lézert számítógép vezérli, így a szőrtüszők működésének megszűntését a lézersugár a bőr mélyebb rétegeibe való bejutása garantálja. Mellékhatása ma még nem ismert. A beavatkozás után speciális krémek ( hűsítők ) használata kötelező. 
 
Ma elsősorban esztétikai okok miatt szabadulunk meg a nemkívánatos szőrzetünktől, azonban vannak köztünk akik a fokozott verejtékezést szeretnék csökkenteni a szőrtelenséggel. Csupán a századforduló hozta divatba a csupasz női lábat, később a hónaljat és a fazonra nyírt, borotvált nemi szőrzetet.  A történelem során nem minden korban az esztétikum volt az elsődleges szempont, amiért az emberek szőrtelenítték testüket. Kezdetekben egészségügyi okok miatt kezdte magát csiszolt kövekkel, később borotvának nevezett dolgokkal szabadította meg a testét fedő szőrtől az emberiség.
 
Persze vannak extrém esetek, hiszen a TELJESEN natúr vonal ismét felütötte a fejét és ezt a trendet követő hölgyek egyáltalán nem szabadulnak meg bundácskájuktól.
 
Választásod legyen a számodra a legmegfelelőbb!
 
Kerekes Gabriella
Brilla Natúrkozmetikumok
 

Vásárlóink írták:

"A Jázmin izzadásgátló krémdezodorral elégedett vagyok. Több natúr izzadásgátlót kipróbáltam már, ezeknek igen alacsony volt a hatásfoka. Ezzel szemben a Brilla krémdezodor hatékonynak bizonyult, csak komolyabb stresszhelyzet (pl. fontos üzleti tárgyalás) előtt kell újra felvinnem."
Dia, Nyergesújfalu
"Gyors, segitőkész, udvarias kiszolgálás! Szuper jó termékek! Mindenkinek csak ajánlani tudom!"
Éva