"Érezze jól magát a bőrében."

Kötelező ránctalan reklámarcnak lenni? – fiatalos arcbőr 35 felett is
2017-09-16 14:03:44
Te is érzed az idő múlását? Ahogy eléred a 35-öt, mintha azonnal a 45 -nek éreznéd magad… Vannak olyan módszerek, amivel sokat tudsz tenni a ráncok ellen.

Megosztok veled egy titkot, hogyan időzz minél tovább itt ebben az édesen- szép 35 – 50 év között!

Az öregedést ugyan nem lehet megállítani, hiszen ez természetes folyamat. Azonban tenni sokat tudsz érte, hogy külsőd és persze a belsőd is megálljt parancsoljon az időnek.


Figyeld az arcbőröd!

A bőr tartószerkezete megereszkedéssel reagál a változásokra Azonban neked figyelned kell magadra! Ez a folyamat még annyira lecsökkenthető, hogy szinte meg áll feletted az idő. Az első ráncok megjelenésekor sajnos az öregedési folyamatok elkezdődnek. Tisztában kell lenned bőröd aktuális állapotával, hiszen csak akkor tudsz harcolni a ráncok ellen.

Kötelező reklámarcnak lenni?

Kissé elbizonytalanít a külsőd, hiszen hibátlan arcbőrrel, szem alatti karikák nélkül, piros foltocskák hiányában szeretnél a reggeli tükörben találkozni önmagaddal. Korunk elvárásai igen magasak egy nővel szemben, mind külsőleg, mind belsőleg.  Ha a genetika vagy épp az égiek nem osztottak számodra hibátlan arcbőrt és külsőt - és valljuk be ez igen ritka adomány - akkor tenned kell érte!

 

Kik felelnek bőrünk öregedéséért?

Az arcbőr tartószerkezete meggyengül, megereszkedik, lazább szerkezetűvé válik. Elvékonyodik a bőr és megjelennek a ráncok. Megjelennek a pigmentfoltok melyeknek több oka is lehet. Az elsők között a hormonváltozást említeném, másodsorban téli túlzásba vitt szoláriumozást. Szerencsére nem mindenki vágyik csokibarna bőrre télvíz idején is. Sokunk megelégszik és beosztja a nyáron magára húzott, de lassacskán fakulásnak induló barna bőrrel.

 
Lássuk csak melyik hormonok befolyásolnak minket

Ösztrogén és progeszteron, tesztoszteron - nem épp varázs szavak. Ezek a hormonjaink, amik felelősek a női szépségünkért, az arcbőrünk üdeségéért.

  • Tesztoszteron alapjában véve férfi hormon, azonban tudnod kell mind a két nemben termelődik. A nőknél a mellékvese és a petefészek termeli, túlsúlyban azért természetesen a férfiaknál van. Ez a hormon felelős a férfias jellemvonásokért.

  • Ösztrogén a nőiességért felelős ez tesz igazi nővé, és az érzelmi labilitásodért is ez a hormont okold!

  • Progeszteron a petefészekben termelődik és felkészíti a méhet a terhességre, menstruáció előtt Ő is az egyik okozója a hangulatváltozásaidnak.

  • Szerelmi életed és a szeretet hormonja az oxitocin. Agyalapi mirigy termeli.

 

Második helyre a nyári extrém sugárzásnak kitett bőrünk napoztatását tenném.

Gondolok itt elsősorban a mértéktelen egész évben tartó szoláriumozásra. A bőr eredeti színe megfakul, így talán ezért is veszélyes a folyamatos barnaság, hiszen egy „mesterséges” barna bőrszín alatt ezt a folyamatot el lehet titkolni, de meg nem áll, sőt csak ront a bőröd állapotán a ráncaid mélységén.

natúr-természetes-ránctalanító-arc-ráncok-argán-brilla-bőr-ránctalanítás-ránctalan-bőröd-arcbőröd--bio-arcbőr-bőrre-bőrfiatalítás-természet
 

Álarc a jelek felett

Az álarc a reggeli smink, amit egyre vastagabban teszel fel, eltakarva a jeleket, mely irányt mutatna egy jól kialakítható arcápolási rituáléhoz. Fedezd fel az arcodon ezeket a jeleket időben és kezd el a saját arcápolási rituálédat kialakítani.

 

Velünk született és szerzett ráncaink

Arcunk mindent elárul. Az arc izmai, redői, ráncai, ha nem lennének kissé futurisztikus külsőt mutatnánk. Vannak velünk született ráncok, aminek nagyon kell örülnünk. Ha mozdul az arcizmunk akkor megmutatja hogyan is érzünk. Tudjuk mikor vagy szomorú, mikor érzel fájdalmat stb. Ez az ami nagyon ijesztő lehet a „Milyen jól néz ki! De nem tudom mi olyan furcsa az arcán.” ábrázattal. Ezt látod amikor túlzásba viszik a kozmetikai- plasztikai beavatkozást, túlzásba viszik a botoxot. Az arc élettelen lesz, bár ránctalan.

Beszerzett ráncaink az arcunkon

Az idő kegyetlenül nyomot hagy az arcunkon. A velünk született ráncok extrém elmélyülésének megelőzéséért sokat tehetsz. Ilyenek a homlok izmainak indokolatlan használata során kialakuló homlokráncok, pl. ha rosszul látunk, vagy sokszor vagyunk mérgesek, a szemkörnyéki szarkalábak, a szánk melletti lefelé mutató szomorú arc ránca, közvetlenül az áll alatti kissé megereszkedett bőrredő.

 
Melyik ránctalanító módszer felelne meg neked?

Ránctalanító kezelések, bőrfiatalító kezelések, ránctalanító tippek, fiatalító jó tanácsok. Ezek közül szinte mindenkinek van egy, ami „tényleg látszik”.

A mesterséges bőrfiatalítás lassacskán mindenki számára elérhetővé válik, aki ezt választja. Én személy szerint maradnék a jól bevált természetnél, mert ebben még nem csalódtam. Divat irányzatok jönnek-mennek, de a természet adta lehetőségek sosem változnak. Azt gondolom minden életkorban van valami szép (a külsőnket értve most ezen). Az életkorunk adta szépség relatív. Megcsúfolása a természetnek, ha azt nem méltón, annak megfelelően viseljük. Bizonyára Te is láttál már agyon sminkelt idős arcot, ami számomra rémísztő és egyben elgondolkodtató: miért teszi ezt magával? Vagy láttál már ránctalan és élettelen arcot úgy, hogy mintha megállt volna az idő 35 – 40  éves korban és nem baj ha nem látszik az öröm, sem a bánat az arcon.

 
A szobor arc

Nem szeretném ha ilyen arcokkal találkoznék, nem tudnám most örül vagy épp szomorkodik – ezt én szobor arcnak hívom. A természetesség jegyében számos növény, gyógynövény van aminek hatóanyaga, olaja vagy vaja igen aktívan ránctalanítja arcbőrünket.

Mérgező vegyületek a ránctalan arc jegyében

A 70-es 80-as évek mesterséges kozmetikai alapanyag dömpingje után, melyet a ránctalanítás reményében vetettek be, mára kiderült legtöbb esetben tiltott, mérgező vegyületeket alkalmaztak. Sok-sok ezer, millió nő és persze férfi mérgezte önmagát a ránctalanítás ezen hatóanyagaival.

Szabadulj meg a ráncoktól természetes módon

Kleopátra talán a korának leghíresebb szépsége, akinek szépségrituáléi ma is közismertek. Ezek a szépítőszerek, mind természetes növényi eredetűek voltak.

Ma már tudatosan fordulunk a természet adta lehetőségekhez a ránctalanítás, bőrfiatalítás során. Az olajok közvetlenül a bőrre történő kenése, a ránctalanító tulajdonságokkal bíró természetes olajok iránt ma már nyitott a nők többsége. Megtapasztalták a saját bőrükön, hogy a természetes olajok megfelelő adagban való használata során tényleg nincs olajos csillogás, felesleges olajos arc érzet. Ezek az olajok a bőr mélyebb rétegeiben is képesek a hatásukat kifejteni szemben a mesterséges paraffin szénhidrogénekkel.

A rendszeresség az arcápolás a bőrápolás során elengedhetetlen egy bizonyos kor után. Bár itt megjegyzem: a környezeti hatásoknak köszönhetően szinte a csecsemőkorra tolódott vissza, gondolok itt az ekcéma jellegű bőrszárazságra, ami akár az apró babákat is érintheti. Növényi hatóanyagokat tartalmazó pakolások, krémek, arcvajak, testvajak azok amikkel felvehetjük a harcot az idő kereke ellen.

Milyen ránctalanító olajokat alkalmazhatunk?

A modern kutatások során az argán olaj, mandulaolaj, sárgabarack-magolaj, gránátalma-magolaj, csipkebogyóolaj, avokádóolaj, jojóba olaj remek ránctalanító tulajdonságaikról tettek tanúbizonyságot. A természetes kozmetikumokban mind-mind találkozhatsz ezekkel az olajokkal vagy ma már beszerezheted őket akár külön-külön is.

Mely olajok feszesítik arcbőrünket?

Arcbőröd feszesítéséhez használhatod a búzacsíraolaj, orbáncfűolaj, körömvirág olaj, szőlő-magolaj, ligetszépe olajokat.

 
Brilla otthon elkészíthető ránctalanító pakolás recept csupán 200 Ft -ból.

Sűrű tejszínből készíts habot és 2 evőkanálnyit óvatosan keverj 2-5 csepp Argán olajat, esetleg BIO olíva olajat, mandulaolajat, sárgabarack vagy gránátalmamag-olajat.
Tedd fel az előzőekben megtisztított arcbőrödre 20 percre, majd langyos vízzel mosd le.
Ugye, mennyivel kisimultabb és bársonyos lett a bőröd? Ismételheted akár hetente, arcbőröd meghálálja. :)

Kerekes Gabriella
Brilla Natúrkozmetikumok

 
Arckrém - SYN-AKE ránctalanító
 
 

Vásárlóink írták:

"A Jázmin izzadásgátló krémdezodorral elégedett vagyok. Több natúr izzadásgátlót kipróbáltam már, ezeknek igen alacsony volt a hatásfoka. Ezzel szemben a Brilla krémdezodor hatékonynak bizonyult, csak komolyabb stresszhelyzet (pl. fontos üzleti tárgyalás) előtt kell újra felvinnem."
Dia, Nyergesújfalu
"Gyors, segitőkész, udvarias kiszolgálás! Szuper jó termékek! Mindenkinek csak ajánlani tudom!"
Éva