"Érezze jól magát a bőrében."

Csak rajtunk múlik Igazi nőnek maradni?
2017-03-03 18:20:19
Van egyenlőség NŐ és FÉRFI között?
Egy dologban biztosan egyetértünk! A szülés kiváltságával, annak minden örömével és fájdalmával csak Minket nőket ajándékozott meg a természet.
Fórumokon a mai napig viták során érvek és ellenérvek ütköznek, hogy miben egyenlő egy nő egy férfival, lehetséges-e egyenlőség a két nem között. A gondolatmorzsák biztosan ott csiklandozzák az oldalatokat miért is kell egyenlőnek lenni, hiszen az számtalan konfliktust és kihívást jelent a mai napig is.
 
Egyenlőnek lenni pl. egy munkahelyen férfi kollégákkal vagy sikeres vezetőként és helyt állni otthon is, hatalmas munka. Az élet sokszínűségében kivenni a részünket, kivívni az egyenlőséget és igazi nőnek maradni nem csak rajtunk múlik. Fontos kérdés hogyan segít ebben az ellenkező nem, a párod, a családod férfi tagjai melléd állnak-e.
 
Ha igen, máris elérte célját az 1857 március 8-i tüntetés.
 
natúr szappan természetes kozmetikumok brilla natúrkozmetikumok arckrémek ránctalanító krém
 

Tisztelet, szeret, megbecsülés

Nem tartozott mindig a női mivoltunkhoz. Sok-sok évszázadon át csupán csak másodrangúak voltunk, vannak társadalmak, ahol talán még az sem lehetett egy nő. Áruként, tulajdon tárgyként, eszközként használtak. Munkája nem lehetett egyenértékű a férfiakéval. Nem jutalmazták, nem kapott ugyan azért a munkáért ugyan olyan munkabért. Csupán töredékét, mint egy férfi. Véleménye nem lehetett, véleményét nem hangoztathatta, szavazata, választási joga nem lehetett. 


Tüntetéstől a virágig

Az első esemény, ami a március 8-ához köthető 1857-ben történt. Tüntettek a textilipari nődolgozók New York utcáin az emberibb munkafeltételekért és magasabb fizetésért. 
 

Csak otthon a helyünk? Vagy választhatunk?

A nők emancipációjának kérdése is egyre inkább előtérbe került: 1866. szeptember 3. és 8. között az I. Internacionálé első kongresszusán. Határozatot fogadtak el a nők hivatásszerű munkavégzéséről. Ez a határozat kívánt annak a sztereotípiának véget vetni, miszerint a nőknek csak otthon van a helyük. 
A II. Internacionálé VIII. kongresszusán 1910. augusztus 28. és szeptember 3. között határoztak arról, hogy a nők választójogának kivívása érdekében nemzetközileg is nőnapot tartanak. A kongresszus végül elfogadta a határozatot, azonban a megemlékezés dátumáról még nem született döntés. 


Nőnek lenni elismerten

Az első nemzetközi nőnapot 1911.március 19-én tartották Dániában, Svájcban, Ausztriában és Németországban.

1917. március 8-án Oroszországban nők tüntettek kenyérért és békéért. Négy nappal később egy olyan polgári kormány alakult, mely szavazójogot biztosított a nőknek. Ezzel az eseménnyel vált véglegessé a nőnap dátuma is, mely a világ legtöbb országában március 8-a.
 

És ezért is szeretlek Magyarország :)

Magyarország a nőnapi felhíváshoz először 1913-ban csatlakozott, amikor az Országos Nőszervező Bizottság röplapokat osztott. A rákövetkező évben már országos szintű rendezvényeket szerveztek a nőknek. A rendszerváltás után a nőnap Magyarországon is elvesztette eredeti munkásmozgalmi hangulatát, helyette inkább az apró ajándékok és a virág ajándékozása vált népszerűvé.
 
A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon pedig 1948 óta ünnepelnek) minden év március 8-án tartanak. A nemzetközi nőnapot az ENSZ is a világnapok közt tartja számon. A nőnap eredetileg a mai virággal kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt.
 

Te mai Kékharisnya* vagy?

Nevezhetjük-e magunkat mai nőket Kékharisnyának? Talán nem állunk messze ettől az akkori gúnynévtől, ami mára sokunk életét, ha akarjuk, ha nem nagyban befolyásolja.
Igen, kivesszük a részünket az élet minden területén és kivívott jogaik alapján egyenlők vagyunk.
 

Segítenek-e ebben a férfiak?

Adnak-e lehetőséget, hogy megéljük az IGAZI NŐI mivoltunkat?
Ha, igen kérek egy szabad órát és Neked és magamnak is, hogy felkészülhessünk a megbecsülésünk jeléül adott virágok fogadására.
 


Nőnapi szépítő pakolás recept otthonra

  • 1-2 szem főttburgonya, melyből pürét készítesz
  • Méz, amiből keverj a krumplipüréhez 1 teáskanálnyiit
  • Olíva vagy argán olaj, 1 teáskanálnyi
Máris kész a pakolás, amit 37°C-on (max 40°C) tegyél az arcodra, dekoltázsodra és hagyd fenn kihűlésig.
Langyos vízzel öblítsd le.
Ez az orosz nők szépségének titkos pakolása :)
 

*Kékharisnya:

(ang. blue stocking, franc. bas bleu)
Olyan tudós nőkre alkalmazott gúnynév, akik tudákos hajlamaiknak engedve, a házias gondokat és teendőket elhanyagolják, helyette műveltségük és tudományuk hiú fitogtatásában tetszelegnek. 
 
 
Kerekes Gabriella
Brilla Natúrkozmetikumok
 
Még több hasznos cikk a blogomon>>>

Vásárlóink írták:

"A Jázmin izzadásgátló krémdezodorral elégedett vagyok. Több natúr izzadásgátlót kipróbáltam már, ezeknek igen alacsony volt a hatásfoka. Ezzel szemben a Brilla krémdezodor hatékonynak bizonyult, csak komolyabb stresszhelyzet (pl. fontos üzleti tárgyalás) előtt kell újra felvinnem."
Dia, Nyergesújfalu
"Gyors, segitőkész, udvarias kiszolgálás! Szuper jó termékek! Mindenkinek csak ajánlani tudom!"
Éva