"Érezze jól magát a bőrében."

6 tipp a téli depresszió ellen
2016-02-03 17:33:18
6 dolog, hogy mit NE tegyél ha depressziós akarsz lenni idén télen. Ezt a cikket biztos ne olvasd el és adj szabad utat a depinek!

Búslakodj csak, az élet elfut majd melletted

Az élet rendje az elmúlás. Talán felfoghatatlan az ember számára de mindenképpen együtt kell ezzel élnünk. Minden valahol elkezdődik és valahol véget ér. Ezt a körforgást a természetben is megtapasztalhatjuk. Elkzedődik az év majd véget ér. A tavasz a születés , a frissesség , a színek a virág illatok időszaka , majd jön a nyár, a pezsgés, bulik, napsütés, strand...majd ott az ősz, az elmúlás, a változás, a hűvös, a lehulló falevelek. Ilyenkor kicsit meghal a természet, és felkészül a téli álomra. Ott a tél, a pihenő, fagyos természet. Ezt a természetbeli 'halált' sokan megélik és ez egy valós probléma. Az érzékeny emberek hajlamosak ilyenkor átélni ezt a pangó, rideg időszakot és lelküket beburkolják egy fagyos ketrecbe.
 
Igen, ez probléma, ez a téli depresszió... persze ezen lehet segíteni, mutatom , hogyan! :)


Értékeld elsőként az élet apró örömeit!

Lásd meg a szépet s a jót a mindennapokban. Hidd el, hogy vannak apró csodák és ezek a csodák a TE életedben is megvannak. Ne csak nézz, láss is! Lehet csak egy forró kávé reggel, hogy jól induljon a nap vagy csak egy szó: szeretlek. Mindegy, hogy mi csak jelentsen örömöt, boldogságot. Ha már a reggeled jól indul az megalapozza az egész napodat.
 
6 tipp téli depresszió ellen
Mosolyogj! Ha mosolyogsz az élet visszamosolyog rád.
 

Aludj jól minden éjjel

Fontos még a pihentető, jó alvás. Ugye te is nyűgös vagy ha elalszod valamidet vagy ha keveset alszol? Én is pont így vagyok az alvással! Sajnos a rohanó, sűrű hétköznapok nem teszik lehetővé mindenkinek, hogy sokat aludjon. Lehet, hogy úgy érzed az sem volna elég, ha 50 órából állna egy nap. Azért figyelj oda a pihenésre is a sok munka mellett. Biztosan ki tudod magad aludni, egy selymes ágyneműben, sok-sok párnával körülvéve magad.
 

Színezd újra!

A színek is fontosak, főleg télen. Én például most vettem új színes függönyöket a nappalimba, hogy feldobják a csúny a szürke időjárást. Nem mindegy milyen színhatások érnek minket. Megalapozzák a hangulatodat, ha egy 'meleg' környezetbe vagy. Jót tesznek a sárgás-bordós színek. Ilyenkor karácsony közeledtével domináljon az arany szín a lakásban . Megjelenhet egy-egy díszpárnán, asztali díszen vagy gyertyán. Apropó gyertya: meghitt, melegséget áraszt a finom, illatos gyertya. Dob a hangulaton ha szép karácsonyi mécsestartókat is beszerzel. Egy szép angyalka vagy egy mikulás ünnepivé varázsolhatja a teret.
 

Illatozzon az egész ház

Az illat terápia is segít fokozni a hangulaton. A mentol felfrissít, segít a fejfájáson, tisztítja a légutakat. Tudod már jól, hogy a lelki betegségek kihatnak a testünkre is. Hát használj illóolajokat! A levendula segít a stresszoldásban. A stresszel mindannyian küzdünk nem vagy egyedül. Ezzel az illattal oldhatjuk a feszültséget. Használj illóolajakat, fürdőgolyókat, mécseseket, viaszpasztillákat, hogy a nyugalom szigetévé alakítsd otthonodat!
 

Életed musicalje és a főszerepben Te vagy

Fontos még a zene: egy vidám karácsonyi dal minden decemberben feldob. Nekem személyes kedvencem Frank Sinatra karácsonyi dalai. 
 
Társaságban jobb
Legyünk társaságban, hagyjuk most a csöndet! Nyiss az emberek felé, merj emberek között lenni! Csak az első lépés a legnehezebb, mint a gyermeknek, aki most tanul járni. Ha még nincs kisállatod de már régóta szeretnél egy kiskedvencet ez a legideálisabb idő erre. Ő rá vigyázhatsz, gondoskodhatsz róla és egészbiztosan felfogja javítani az életkedved, amikor bolondságokat művel. :)
 

Én vs. Én

Talán a legfontosabb , hogy legyél kibékülve magaddal! Ne keresd magadba a hibát! Ne feledd , senki sem tökéletes de mindenki úgy önmaga ahogy van! Fogadd elmagad és érezd jól magad a bőrödbe! Ehhez segítséget nyújthatnak a Brilla termékek , hiszen minden bőrtípusra és problémára van egy remek kis termékünk!
 
Ha ezekre a dolgokra odafigyeltek , biztosan kilábbalhattok vagy elkerülhetitek a téli depressziót! Ne feledjétek csajok , fel e fejjel! :)
 
És végezetül egy kis zene füleinknek: >>>Kattints ide most <<<
 
Ha tetszett a cikk Like-olj és oszd meg ismerőseiddel is!
 
Kerekes Gabriella
Brilla Natúrkozmetikumok
 

Vásárlóink írták:

"A Jázmin izzadásgátló krémdezodorral elégedett vagyok. Több natúr izzadásgátlót kipróbáltam már, ezeknek igen alacsony volt a hatásfoka. Ezzel szemben a Brilla krémdezodor hatékonynak bizonyult, csak komolyabb stresszhelyzet (pl. fontos üzleti tárgyalás) előtt kell újra felvinnem."
Dia, Nyergesújfalu
"Gyors, segitőkész, udvarias kiszolgálás! Szuper jó termékek! Mindenkinek csak ajánlani tudom!"
Éva